söndag 29 april 2012

Grönt kit del 1


Förra helgen fyllde min yngsta morbror 55 år. Detta firades med ett litet kalas! Vi hade lite gåvor med oss och jag hade gjort en del alster. Jag har valt att visa upp det i omgångar, annars blir det ett så långt inlägg.
Först ut är en tagbok, eller taghållare eller vad man nu skulle vilja kalla det. Jag gjorde för 4 tagar och ett genomgående tema är att det ska vara grönt och för att underlättar ytterligare, så har jag utgått från samma papper... Här kommer en hel del bilder. Hoppas ni hänger med!!
 
 

 Det var det för denna gången!! Återkommer med fler bilder på de andra alstera!!

fredag 27 april 2012

... lilla Olle...

Vänner fick en lite Olle för drygt en månad sedan. Det pysslades då ett babykort till dem i brunt, beige och blått. Det blev i modell Double Diamond-fold Card. Har gjort det en gång tidigare (hittar du här ) och tyckte att det var en kul vikning.
 
 Närbild på glazen på nallen.
 Idag fredag har det varit en väldigt intensiv dag. Började med ett möte kl 7 i morse (förvisso i vår egen trädgård, men ändå..) för start av den fortsatta grävningen i trädgården. Har haft ytterligare 2 hantverkarbesök, varit med dottern på hennes blivande skola, pratat med grannar om bygglov, jagat konfirmationspresent till gudsonen/kusinen, lagat lunch, tvättat, pratat med facklig representant, simmat med barnen, hämtat lånade flytvästar inför helgen, packa bilen inför morgondagens äventyr, hämtade pizza, fredagsmys med familjen och barnens ena fadder... puh!!
Det här med mammaLEDIG...?
Nu sover hela familjen i alla fall, för morgondagen startar tidigt... Själv ska jag bara tömma tvättmaskinen, fylla diskmaskinen, förbereda Litens nattmål, kasta soperna, så tror jag att jag också ska dra mig tillbaka. Vilade mig lite med att skriva ett  inlägg ;)
Ska se om jag hinner börja göra vid bilderna på alsterna som jag gjorde förra fredagskvällen/natten till kalaset som var dagen efter.

onsdag 25 april 2012

Före - Efter pimpning


Jag har en del projekt som jag skulle vilja visa, men jag har inte hunnit gå genom fotona, så jag får återkomma. Förra veckan var vi på Stämpelfabriken och gjorde bl.a. en namnskylt - jag bloggade den på plats den kvällen. När jag tittade på den i helgen tyckte jag att det saknades något som jag har använt en hel del sista tiden - glitterlim. Så fram med flaskorna och så duttades det på lite glitterlim.
Före glitterlimspimpningen:
 Efter glitterlimspimpningen:
 
 Allt material kommer från:

söndag 22 april 2012

Som utlovat - en tutorial!

Jag har lovat att jag skulle göra en beskrivning på ett kort och här kommer det!! Det är på ett dubbelt tag-kort, där man inte behöver använda lim eller något annat vidhäftande när man sätter ihop det. Har visat denna varian tidigare i bloggen.
Det är alltså detta kort jag tänkte visa hur jag gjort:
 1. Börja med ett dubbelsidigt mönstrat papper 12"x12". Den sida jag väljer att ha uppåt, blir den som hamnar på insidan
 2. Vik pappret dubbelt
 3. Vik ner en av långsidorna 3-4 cm. (Jag har vikt ner ca 3,5 på detta kortet)
 4. Nu är det dax att vika kortet så det blir tre delar. Vänd kortet så du får den sidan mot dig som inte har nervikningen. Vik sedan i en av kanterna 10 cm.
 5. Vik sedan in den andra kanten, även den 10 cm. detta göra att det kommer att bli en liten glipa, det kommer inte att gå från kant till kant.
 6. Vik in hörnen upptill. Här "puttar" jag in hörnet så vikningen hamnar mellan sidorna
 7. Vecklar man upp det nu kommer det se ut så här med alla vikningar
 Här passar jag på att chalka alla kanter som jag vill ha chalkade.
 8. Nu är det dax att vika ihop kortet så det blir på plats. Öppna upp ena ändens vikning. Här har jag valt att öppna upp den högra
 9. Vänster sidan stoppas nu in i den öppna högra.
 10. Höger nervik stoppas under vänster nervik. detta gör att det blir en låsning av kortet och det hålla på plats. Här kan det vara lite trixigt att få ihop kortet, men med lite "knuffar" från båda håll  och lite lirkande, så går det att få ihop kortet.
 11. Det blir så här till slut!!
 12. Jag har valt på mina att göra ett hål i överkant och sätta dit ett band.
 13. Kortetn eller tagsen är i storlek 9x13 cm. Här har jag även rundat kanterna. Gör ett hål i den för ett band eller en blomma om man vill. Sedan stämplar jag lite på dem - gör det faktiskt på både fram- och baksidan, men det behövs kanske inte.
 14. Hela kortet färdigt, efter att det blivit lite dekorerat på utsidan.
 Baksidan
 Med den ena tagen ute.
 Närbild på blommorna som har pimpats med lite glitterlim...
 De båda tagsens ena sida...
 ... och den andra sidan
Nu hoppas jag ni blir lite inspirerade till att testa på denna vikningen. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker och om ni testar på den får ni gärna skriva var jag kan se ert alster - alltid så kul att se andras varianter!
Så ha en fortsatt skön söndag!

lördag 21 april 2012

Sommarkort nr 800

Då har upplägget för att skriva i bloggen ändras...
Tyckte inte alla att det blev som jag ville - texten försvann? Sen försvann bilderna...
Nu prövar jag igen och hoppas på att det ska fungera.
Här kommer då inlägg nr 800!!
Tänkte visa sommarkorten vi fick göra i torsdags när vi var på Stämpelfabriken. Tanken var att det skulle vara enkelt och utan att man skulle behöva ha en massa saker. Något att göra om man åker iväg, för man kan klara sig med sånt som får plats i en liten ask!!
Smart tänkt Miia!! Tekniken är "riven kant", använde olika nyanser på stämpeldynorna och så några stämplar. Så här blev mina kort
Min tanke var att jag skulle hunnit blogga en beskrivning idag, lördag, men den kommer imorgon...

torsdag 19 april 2012

På kurs...

Är på kurs på Stämpelfabriken. Ett av projekten är krympplast och det blev en namnskylt!!
Mer kommer vid annat tillfälle - var tvungen att kolla att jag kom ihåg att blogga mobilt...

tisdag 17 april 2012

Lycka!!

Ja, jag är så glad att jag inte blev mer skadad än jag blev. Använder handen rätt bra nu, lite öm, men det köper jag...
På torsdag är det dax och jag ser fram emot att träffa scrapptjejerna igen och framför allt bli inspirerad av Miia och Johan på Stämpelfabriken!!
Tänkte passa på att visa en presentförpackning/ask med Reprints papper:
Jag har min beskrivning på gång - ska bara fixa till bilderna och skriva lite till dem. Så innan veckan är slut har jag nog fått till det! Håll ut!

söndag 15 april 2012

I väntan på...

... att jag har vilat färdigt handen - ska ju på kurs på torsdag på Stämpelfabriken, så då måste jag vara "fit for fight"!!! Ja, under tiden tänkte jag visa ett gratulationskort som jag gjorde i början på månaden. Ett boxkort i grön (underbar färg...). Det enda jag valde som dekoration var faktiskt att sätta lite glitterlim på vissa detaljer på stämpelmotivet, för att få det mer skimrande.
(Just det - jag hoppas ni inte läser för fort, för det går inte fort när jag skriver med en hand...)


Nu ska jag ut i solen igen och faktiskt läsa lite... Ha en skön söndag!

Har nog en beskrivning på en kortvikning på gång här i veckan. Det var ju ett tag sedan sist jag hade en beskrivning, så det är väl högt på tiden.