måndag 28 februari 2011

Dop-bokkort

Igår söndag var vi på dop. Det var barnens nästkusin (min kusins barn) som skulle få sitt namn. Vi var någon stycken som gick ihop, köpte ett halsband samt resterande pengar skulle vara i kortet.
Det blev ett bokkort i rosa. På ryggen valde jag att skriva datumen för dopet. Enkel stämplad etikett på framsidan till det underbara papper från Kaiser.
Öppet kort.
Fortsätter med samma papper. Inne i ramen hennes tilltalsnamnnamnet.
Ett perfekt kort att ge pengar i - stoppade ner dem i de olika vecken.
På tagen står det vem det var ifrån.
Detaljbild
Namnet är glittersprejat samt det hänger en liten fjäril i fiskelina för att ta upp fjärilstemat...
Baksidan

lördag 26 februari 2011

Ljusens tid är väl inte förbi?

Julen är över - den tid på året då vi har som mest ljus tända lämnar vi bakom oss. Det naturliga ljuset börjar återvända, vårkänslorna spritter i kroppen.
Har gjort ett ljuskort med lite vår-sommartema. För fastän vi går mot ljusare tider, tänder vi väl lite ljus ändå? På sommarkvällarna finns det väl en hel del lyktor eller ljus på borden, så jag tror att det inte spelar någon större roll när man gör dessa kort - kan passa när som helst!

Färgerna går i grönt (inte ovanligt för att komma från mig...) och brunt, lite brunt band, en orange-brun fjäril samt två fjärilar i blått för att det ska "sticka ut" lite.

Då så - dags för att åka på litet kalas. Imorgon är det dop som gäller!
Hoppas ni får en skön helg!

fredag 25 februari 2011

Huset

Det har hänt en del här hemma, vad gäller vår renovering. Nu är jag väl mest den som står och hejar på tillsammans med barnen, men mannen har varit duktig tillsammans med en del hantverkare.
Vi ska förhoppningsvis, inom snar framtid, inreda vinden. Tanken är att det ska bli sovrum och en pysselrum/kontor.
När vi rev allt annat, revs även trappen upp till vinden samt den inredning som fanns på vinden. Lika bra att göra allt när man ändå håller på... Detta innebar att vi hade en stege till trappa upp på vinden. Kanske inte så snyggt - det var det första man såg när man kom upp på andra våningen.
Nu kan vi stoltsera med en snygg trappa istället!! Mycket trevligare att titta på när man kommer upp. Det underlättar även när man ska upp på vinden, där mannen har lite förvaring för tillfället.
Trappan mellan våningsplanen har också kommit ett steg i rätt riktning. Den grönfläckiga plastmattan som låg där fick vi bort med en del slit...
Trappan skrapades från lim- och mattrester. (Här hjälpte jag faktiskt till en del). Trappan blev trären och så slipades den.
Sen spacklades det och målades.
Ska målas någon gång till - men ljusgrå och fin har den blivit.
Nere i källaren är det tänkt för en del förvaring samt tvättstuga och badrum. Just det rum där tvättstuga och bad ska vara, har stått helt still i över ett år. Det andra har fått väggarna nerknackade, putsade och målade. Sedan har det kommit upp en del förvaringshyllor. De gamla matförråden hyser städförråd och skoförråd.
I onsdags ringde de som skulle gjuta i rummet som stått helt still, för att meddela att de skulle komma på dagen efter och gjuta åt oss...
Jodå, igår morse kl. 7.00 stod de här och fyllde på med betong i källaren!
I skrivandet stund har de även "putsat" det och nu ska det bara härda...
Plötsligt vaknar tankarna till liv igen, att det kanske kan bli en tvättstuga och ett badrum på riktigt, inom överskådlig framtid...
Från höger - dusch, badkar och vask.
Längs de andra väggarna kommer tvätt och inredning.

Kanske inte så mycket papperpyssel, men dettta upptar en del tid...
Återkommer snart med mer papperspyssel

onsdag 23 februari 2011

Med vår i sinnet

Har gjort ett gratulationskort som blev rätt så vårligt, med tanke på färgkombinationer, stämpel och dekorationer. Kan tänka mig att jag inte är den ende som suktar efter våren nu...
Lite rosa band och blommor. en slända som flyger förbi... Det lite mörkare enfärgade gröna pappret har struktur (upphöjde prickar) som tyvärr inte syns så väl på fotot, så känns lite "platt".
Kortet är till en tjej som blev 9.

Här hemma blir det inte riktigt som man tänkt sig... Vi har kommit in i ett stillsamt lunk - sportlov innebär lite sovmorgon för barnen (ca 1 timme), mycket sovmorgon för mig (3-3,5 timme). Att barnen inte är helt krya innebär även att det blir en del inneaktiviteter och en hel del vila. För tillfället är det lilleman som faktiskt vilar förmiddag...

Så mycket pyssel har det inte hunnits med, men en hel del papper har blivit sorterade, vi har fått riktig belysning ute samt i kök och badrum. Imorgon kommer det folk och ska titta på trädgården (som har blivit helt vit igen av snö) och jag har hunnit rita en ritning över tomten åt dem.

Ligger lite back med lite jobb-arbete, men det har jag inte tagit tag i än. Det är bara onsdag, så jag hoppas få lite tid till det samt lite pyssel...

tisdag 22 februari 2011

Skogstokiga motiven blir 3 år!!

Detta firar Petra med att lotta ut 8 stämplar med påsktema.
Läs mer här.
Även om du inte skulle vilja vara med i utlottningen, är sidan värd sitt besök - så mycket inspiration!

söndag 20 februari 2011

Det går i blått och brunt

- det handlar om ett babykort jag har gjort till en kollega som fick en pojke för drygt 1,5 månad sedan. Ville göra det i blått, men jag tyckte det blev för blått, så jag började om mitt tänk och la istället in brunt som grund och så blev det blått på det.
Blev rätt nöjd med färgkombinationerna och så lite detaljer...
Så här blev det:
Lite samma tema på insidan där jag även skrev hälsningen.
Satte även dit lite små detaljer - haklapp och barnbestik.

Nu har vi lov här nere, så det kommer att vara fullt upp med att sysslesätta barnen. Idag bakade vi muffins och postade brev (inte så höga krav...)
Med hopp om att det blir lite tid till lite pyssel och inte för mycket vinterväder, så tackar jag för idag.

fredag 18 februari 2011

Grattis till Jenny!!

Ännu en scrappare i gänget har nollat... Så det blev ytterligare en tavla i gåva, denna gång till Jenny . Med följde även ett presentkort hos Stämpelfabriken.
Här kommer en närbild på ramen och tavlan
Själva tavlan.
Temat var att ha med ett ordspråk eller citat av något slag.
Mitt bidrag till tavlan.

Tack till L8 för att du satte ihop och fixade med tavlan.

tisdag 15 februari 2011

Så roooosa!

En bekant har fått en liten tjej för ett tag sedan. Det blev ett rosa babykort, så det känns rätt så flickigt!
Tillsammans med blomma, band, lite stenar och stämplar, fick jag även med ... ... en utdragbar tag!

måndag 14 februari 2011

Till mormor

För en vecka sedan var jag och barnen på stan en runda. I en av butikerna vi var inne i, stod en tjej och förberedde för alla hjärtansdag genom att göra ett hjärta som hon klädde med silkespappersbollar. "Mamma, ett sånt hjärta vill jag göra till mormor. Du har ju sånt papper hemma..."
Jo, visst har hon koll på vad jag har för material alltid - tittar ofta på när jag pysslar och ibland sitter hon brevid och ritar eller gör kort själv...
Så det blev till att plocka fram lite saker när vi kom hem. Nu hade jag mest vitt silkespapper, men i en vrå hittade jag lite rött papper också. Två tuber lim gick också åt - " det ska ju sitta ordentligt!"
Så här blev hjärtat som mormor får idag:
(Hjärtat mäter ca 30 cm på längden)

lördag 12 februari 2011

Sjörövarfabbe firar...

Tar en liten paus i matlagningen och passar på att göra ett litet inlägg för att visa ett kort som skickats till en kille som fyllde 10 för ett tag sedan.
Svart och lite grönt med rött,
Och visst är det en dag att fira när man blir 10!
insidan

I onsdags var det träff med gänget. Det har inte hunnit göras så mycket sedan sist, så det var nästan så att väskorna stod färdigpackade!
Ett ljuskort och ett dopkort blev det. Inget av det är helt färdigt, men jag har förhoppningar om att göra färdigt det imorgon till sammans med två gratulationskort och ett litet projekt som bara har detaljerna kvar...
Så förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills jag uppdaterar bloggen igen!

tisdag 8 februari 2011

Något litet till något större...

Hej där ute!
Nu kan jag inte hålla mig från bloggen - har ju fått lite pysslat som jag gärna skulle vilja visa för er!
Först ut att visa är något litet jag gjort, som skulle vara en del av något större...
En tjej i vårt scrapgäng fyllde jämt igår.
Vi har vid några tillfällen gjort lite gåvor till de i gänget när de fyllt jämt, som till Heléne (kolla här ) eller som till Linnea när hon gick ut 9:an (kolla in hennes gåva här ).
I helgen hade Sussie en liten bjudning och några från vårt gäng dök upp och överaskade henne med gratulationer och en gåva - ett presentkort hos Stämpelfabriken samt en tavla bestående av små scrappade rutor.
Så här fin blev hela tavlan
Det var L8 som fixade till tavlan och satte samman alla bidragen.
Varje scrappad ruta är 9x9 cm.
Mitt alster har ingen direkt koppling till några av de andra temana - sjuksköterska, häst, hund, musik (jobb och intressen), men så här blev mitt bidrag till tavlan:


Har faktiskt fått något annat gjort också, så jag återkommer när jag haft tid att fixa till fotona.